50 неща които да направите преди да умрете – част 1

 

Снимка: www.ivopopov.com

Имате ли чувство за неудовлетвореност от живота си. Ето примерен списък за петдесет неща които ще усмислят пребиваването Ви на малката ни планета и ще Ви помогнат да спите по-добре нощем (знаейки, че сте свършили нещо хубаво/полезно/приятно).

1. Стъпете на всеки от седемте континента. Антарктика е трудно достъпна, но опита си заслужава, пък и след това с право може да се наречете истински пътешественик.

Снимка: www.ivopopov.com

2. Прекосете цяла държава на колело. Подготовката ще Ви отнеме време и усилия, но със сигурност е по-добре от прекосяването, например с влак, седейки безучастен зад някое мръсно стъкло.

3. Опитайте да яздите нещо по-голямо от кон. Прекосяване на някоя тайландска джунгла на животно високо колкото двуетажен блок (слон) е незабравимо преживяване 🙂

Снимка: www.ivopopov.com

4. Прекарайте един месец в чужда държава живеейки като местен. “Гмуркането” в местната култура и ежедневие ще Ви помогне да изпитате нещо, което прескачането от едно на друго туристическо гето, няма да Ви позволи, дори и за година.

5. Отидете в истински “блус” бар в Чикаго. Истинско докосване до музиката и бягство от комерса.

6. Научете чужд език. Ще се наложи да положите доста усилия и да отделите време за това, но пък поне в днешно време е лесно и ресурсите са лесно достъпни. Пък и ще Ви помогне да изпълните номер “4”

7. Отидете да карате ски с хеликоптер. Терените и снегът който може да се достигне с хеликоптер е различен (да се чете: мноооого по-хубав). Девствени бели полета и кучешки студ. Вие и ските. От всичките 50 това е номер едно в личния ми списък.

8. Прекосете Индия с влак. Със своята огромна и добре развита железопътна инфраструктура, това е най-лесния и бърз начин да разгледате тази екзотична държава. И не забравяйте: в Индия екзотиката, мизерията и мръсотията вървят ръка за ръка 🙂

Снимка: www.ivopopov.com

9. Изкачете поне един от седемте най-високи върха на планетата. Или по-добре направо и седемте. Изкачването на върхове не е за мързеливите и страхливите, но всеки в даден момент от живота си, е мечтал да стои на някой връх.

10. Гмуркайте се и плувайте с делфин. Едно от най-първичните и езкотични преживявания на планетата.

11. Участвайте в Бразилския карнавал. Няма как да опознаете истинския нощен живот, докато не участвате в най-голямото парти на планетата, в страната на големите партита 🙂

12. Танцувайте танго в Аржентина.

13. Отидете на сърф.

14. Гмурнете се във водите на Големия бариерен риф. Това е най-уникалното подводно изживяване на планетата.

15. Публикувайте статия (блог пост, книга) за Вашите пътешествия. Нещо лесно изпълнимо в днешните условия, стига да имате какво да разкажете 🙂

16. Станете доброволец в някоя организация подпомагаща хората в неравностойно положение. Поне за месец.

17. Минете по стъпките на героя в любимата си книга. Какъв по-добър водач от човека който Ви е накарал да мечтаете за пътешестие.

18. Летете със самолет над най-отдалечените и запустели региони на Африканския континент. Тези рядко посещавани региони са пълни с уникална фауна и флора.

Снимка: www.ivopopov.com

19. Прекосете някой ледник пеша. Приключение което бъдещите поколения може и да не успеят да осъществят, в следствие на бързото им топене.

20. Отидете до извора на някоя от големите реки на планетата. Нил например.

21. Изкачете действащ вулкан.

22. Купете си лодка и се научете да плавате.

23. Проследете вечерята си от полето до масата. Доста хора в света все още разчитата да вечерят това което уловят.

24. Изкъпете се в река Ганг. Най-лесния начин да се докоснете до духовното сърце на Индия (може да се комбинира с номер 8).

25. Пътувайте около света. Дори и по-лесния начин – от самолет на самолет. Колко хора в света могат да се похвалят, че са го направили ?

край на първа част | снимки: www.ivopopov.com

 
 
 

1 Comment

  1. Искам да ти кажа, че съвсем случайно открих този сайт, а после и личния ти! Изумен съм първо от снимките ти! Наистина са прекрасни, не само заради професионалното им заснемане, а и заради това, че аз също харесвам да снимам подобни пейзажи! А за този сайт – едно от малките чудесни неща, които са ми се случвали наскоро. Място за мечтатели, място за идеи! Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му нищо, че е едно голямо клише! Пиши по-често и ще се раздвам един ден да се запознаем лично! Успехи!

 
 

Leave a Comment